Väärkoheldud Ameerika laps: minu nimi on idioot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides leidis politsei tänavalt 4-aastase peksmisjälgedega tüdruku, kes andis võimuesindaja pärimise peale oma nime kohta üllatava vastuse – «idioot».

Tüdruku kehal oli hulgaliselt sinikaid, tema silm oli üles paistetanud, samuti oli tema laubal haav. Kui Arkansase osariigi Hope Springsi linna politseinik küsis lapsel tema nime, vastas ta ilma kõhklusteta: idioot.

Politsei selgitas välja, et tüdruku emal ja tema elukaaslasel oli kombeks last regulaarselt idioodiks kutsuda – selle asemel, et kasutada tema pärisnime. Samuti sidusid nad tüdruku sageli kaabliga karistuseks voodi külge kinni ning peksid teda.

30-aastane ema Jennifer Denen ja tema 47-elukaaslane Clarence Reed said mõlemad süüdistuse koduvägivallas ja alaealise väärkasutamises. Naine rääkis politseile, et Reed peksis last sageli plastmasskurikaga ning kutsus teda pidevalt idioodiks. Samuti tunnistas ta, et polnud otsinud tütre jaoks arstiabi.

Reed väitis omalt poolt, et peksis last hoopis puidust laba, mitte kurikaga. Lapse sidunud ta aga kinni karistuseks selle eest, et too turnis köögikapi otsas. Idioodiks sõimamine olnud mõeldud aga naljana.

Võimud avastasid, et paari juures kodus elas kokku kuus last – neist ainult üks, 11-kuune imik, on neil ühine. Neli vanemat last viidi nende bioloogilise isa juurde, 4-aastane ja 11-kuune on lastekaitsjate hoole all.

Ameerikas läbiviidud statistika järgi on 80 protsenti laste kallal vägivallatsejatest nende oma vanemad, neli protsenti aga ühe vanema abieluvälised partnerid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles