Belgia otsib taga Brüsseli rünnaku korraldanud vendade sugulast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oussama Atar
Oussama Atar Foto: Internet

Belgia võimud otsivad taga Brüsseli lennujaamas ja metroos 22. märtsil terrorirünnakud korraldanud vendade El Bakraouide sugulast Oussama Atari, teatas uurimisega seotud allikas kolmapäeval.

Atari, kes veetis Iraagis mitu aastat vanglas enne naasmist 2012. aastal Belgiasse, otsitakse taga, kuna kahtlustatakse tema seotust 22. märtsi rünnakutega, ütles anonüümseks jääda soovinud allikas, kinnitades Belgia meedia teateid.

Politsei vahistas Atari ema, õe ja ühe sõbra 11. augustil Brüsselis korraldatud haarangutes, kuid vabastas nad hiljem.

Uurijad kahltustavad, et Belgia-Maroko kodanikust Atar on seotud rünnakutega, milles tema nõbud Ibrahim ja Khalid El Bakraoui end koos kolmanda pommariga õhku lasid, tappes ühtekokku 32 inimest.

Atar oli «üks kõige tagaotsitumaid isikuid Belgias ja isegi Euroopas», lisas allikas.

Atari vend Yassine võeti koos veel kahe mehega kinni viis päeva pärast Brüsseli rünnakuid ja on endiselt vahi all.

Atar vahistati Iraagis Ramadis 2005. aasta veebruaris ja mõisteti 10 aastaks vangi ebaseadusliku piiriületuse eest, teatas tema advokaat Vincent Lurquin tollal AFP-le.

Pärast vanglakaristuse osalist kandmist, sealhulgas kurikuulsas Abu Gharibi vanglas, ta vabastati ning saadeti 2012. aasta septembris tagasi Belgiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles