Pildid ja video: Los Angelese idaosas levib ulatuslik maastikupõleng

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikides Californias Los Angelesest itta jääval alal levib ulatuslik maastikupõleng, mida kustutab üle 1000 tuletõrjuja.

Reutersi teatel levib tuli tugeva tuule, kuivuse ja kõrge temperatuuri tõttu kiiresti.

Helikopterid ammutavad tulekustutamiseks vett piirkonna järvest, lisaks on alal sadu tuletõrjujaid kustutusvoolikutega. Kuna tegemist on mägise alaga, siis on kustutustööd raskendatud.

«Põleng liigub kiiresti edasi, kuid maastiku eripära tõttu on mitmetesse paikadesse juurdepääs raskendatud. Tegemist on põlenguga, mis ohustab kohalikku floorat ja faunat,» teatas San Bernardino piirkonna metsaameti esindaja Bob Poole.

Senised pingutused tuli peatada ei ole vilja kandnud.

USA meedia teatel on põlengu kustutamisse kaasatud rohkem kui 1300 inimest, kuid nende arv võib tule levikuala suurenedes kasvada. Lisaks professionaalsetele tuletõrjujatele teevad kustutustöid sõdurid ja kohalikud vabatahtlikud.

California võimud andsid käsu põlengupiirkonnast lahkuda rohkem kui 82 000 inimesel, kuid ei ole teada, kas kõik sellele korraldusele allusid. Paljud on asunud ise oma elukohti kaitsma, tegeledes kustutustöödega.

Californias möllab praegu kokku kuus maastikupõlengut, millest Los Angelesest itta jääv Blue Cut on kõige ulatuslikum. Seni ei ole neis põlengutes veel keegi hukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles