Türgis kärgatanud plahvatuses hukkus kolm inimest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatuste ohvri matmine Türgis. Kurdistani töölisparteid (PKK) on süüdistatud mitmes Kagu-Türgis toimunud plahvatuses.
Pommiplahvatuste ohvri matmine Türgis. Kurdistani töölisparteid (PKK) on süüdistatud mitmes Kagu-Türgis toimunud plahvatuses. Foto: ILYAS AKENGIN/AFP

Türgi idaosas Vani linnas sai täna autopommi plahvatuses surma kolm ja vigastada enam kui 40 inimest, kohalike võimude andmeil korraldasid rünnaku Kurdistani Töölispartei (PKK) sissid.

Plahvatus kärgatas Vani linna keskel Ipekyolu linnajao politsei peakorteri ees, vahendas uudisteagentuur Anadolu kohaliku kõrge ametniku sõnu.

Anadolu teatel saadeti pärast plahvatust sündmuspaigale politsei, kes olevat tuvastanud, et autopommi tõi politseimaja ette PKK võitleja, kes on kinni peetud.

PKK on rünnanud Türgi julgeolekujõude pea iga päev, sestsaadik, kui kaks ja pool aastat kestnud vaherahu 2015. aastal kokku varises, tappes sadu politseinikke ja sõdureid.

Van asub suuresti kurdidega asustatud territooriumil ning seal elab ka märkimisväärne türklaste vähemus. Kuid populaarses turismisihtkohas, ei ole seni toimunud nii ränki rünnakuid kui naaberlinnas Diyarbakiris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles