Video: verisest poisist sai Süüria julmusi kokkuvõttev sümbol

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omran Daqneesh
Omran Daqneesh Foto: Youtube

Sotsiaalmeedias levib video viieaastasest süüria poisist Omran Daqneeshist, kellest sai Süüria sõja julmuste kokkuvõtlik sümbol.

Poiss sai vigastada Vene õhurünnakutes Aleppo idaosas asuvale Qaterji piirkonnale, mis on mässuliste käes. Seal on viimasel ajal toimunud mitu õhurünnakut, millega Vene pommituslennukid toetavad Süüria valitsusvägede sõjategevust.

Meditsiinitöötajad viisid Omrani kiirabiautosse, kus ta pandi toolile istuma, ja kiirustasid ise tagasi kannatanuid otsima.

Laps istus seal üksinda, olles segaduses ja katsudes verist pead. Mõne aja pärast toodi kiirabiautosse veel kaks vigastada saanud last. Aleppo parameedikute teatel leidsid nad õhurünnaku järel neli last, kaks meest ja naise, kes kõik vajasid ravi.

Omran viidi Aleppo M10 haiglasse, kus talle anti esmaabi. Poisist tehti veel teine foto, millel on näha ta pea sidemes.

«Iga päev tulevad Süüriast pildid, millel on näha surnud ja vigastatud lapsi, kuid Omrani pilt on neid lapsi ühendav. Oranž tool, ta kohkunud ilme. Tahaksin teda kallistada,» teatas Süüria sõda kajastav reporter Anne Barnard Facebookis.

Twitteri kasutaja Sima Diab küsis: «Kallid vanemad, mida teie viieaastane teeb? Minu oma mängib jalgpalli. Kuid mitte Omran, sest ta jäi õhurünnakus vaevu ellu».

Süürias on sõjaline konflikt jätkunud ja viimasel ajal on tsiviilelanike elu ohus just Vene lennukite õhurünnakute tõttu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles