USA isa peksis tütre lalisemise eest surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emersyn Morris.
Emersyn Morris. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Ameerika Ühendriikides võeti vahi alla isa, kes peksis surnuks temaga koos koju jäänud omaenda väikese tütre.

Cory Morrise nimeline mees jäeti koos lapsega nädalavahetuseks kodu valvama. Tema tüdruksõber läks tööle ja mees ise vaatas telekat.

Ühtäkki hakkas nende 4-kuine tütar Emersyn tegema heli, mida Morris nimetas hiljem politseinikele «lapselalinaks». Minneapolises elav mees võttis tütre hällist välja ja viis ta oma tuppa ning asetas mähkimisalusele. Ent häälitsemine ei lakanud.

Et last vaigistada, hakkas Morris talle hoope jagama. «Ta tunnistas, et lõi teda ligi viisteist korda kokkupigistatud rusikaga näkku,» seisab politseidokumentides. Kaitsealune väitnud ka, et pigistas last mõlema käega rinnust.

Laps suri peksmise tagajärjel ning 21-aastane Morris sai süüdistuse teise astme mõrvas. «Keegi meist ei suuda mõista, milles oli asi,» tunnistas Hennepini maakonna advokaat Mike Freeman pressikonverentsil.

«Olen uhke isa viiele lapsele ja kahekordne vanaisa. Elus pole mulle midagi tähtsamat kui lapsed ja lapselapsed. Mis see on? Miks? Ausalt öeldes, me ei tea,» rääkis advokaat. Freeman lisas, et Morrise puhul on kõneldud vaimsetest probleemidest, kuid need ootavad veel kinnitust.

Võimud reageerisid Morrise enda tehtud kõnele, milles väitis, et on tapnud oma lapse. Politsei saabudes lebas Emersyn verega kaetult ilma teadvuseta. «Tema riided ja käed olid verega koos ning ohvitseride sõnul oli tema rusikas üles paistetanud,» räägib politseidokument vahi alla võetud Morrise kohta.

Emersyn viidi haiglasse, kus ta suri nüri objekti hoobist tekkinud trauma kätte. Morrise tüdruksõber ütles, et mees valvas last kolm kuni neli korda nädalas, mil ta ise oli tööl. Tema sõnul oli mees kergestiärrituv ning oli vihahoos varemgi asju loopinud.

Tapja isa Ginny Morris rääkis, et poeg on varem käinud terapeudi juures, kuid midagi sellist ei osanud nad oodata. «Me ei arvanud kunagi, et ta teeks lapsele liiga. Vastasel juhul poleks me teda kunagi talle ligi lasknud,» kõneles ema kohalikule meediale. «Olime mures, et ta võib teha viga iseendale, mitte lapsele,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles