Ukraina on vastu riigiduuma valimistele Krimmis (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur valimiskasti juures Sevastopolis.
Vene sõdur valimiskasti juures Sevastopolis. Foto: AP/Scanpix

Ukraina on otsustavalt vastu Vene riigiduuma valimiste läbiviimisele Krimmis ning otsusele saata Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) vaatlejad neid jälgima, teatas Ukraina välisministeerium täna.

«SRÜ täitevkomiteele edastati Ukraina ametlik seisukoht Venemaa kavatsusest  laiendada riigiduuma valimised ajutiselt okupeeritud Krimmi ja Sevastopolisse. Venemaa selline tegevus näitab taas kord hoolimatust Ukraina suveräänsuse, rahvusvahelise õiguse põhimõtete ja sätete suhtes,» seisab välisministeeriumi avalduses.

«Nende valimiste tulemused on tühised ega loo mingit õiguslikku tagajärge, ka ei tunnusta neid Ukraina ega rahvusvaheline üldsus, mis omakorda seab kahtluse alla nende seaduslikkuse,» öeldi avalduses.

Kommentaari kohaselt on Ukraina otsustavalt vastu ka SRÜ vaatlejate saatmisele Krimmi.

«Igasugust nn vaatlejate osalust selles valimisfarsis peetakse vaenulikuks sammuks. Krimmi ja Sevastopoli külastamine seadusega kehtestatud sissesõidu ja sealt väljasõidu korda eirates toob kaasa tagajärjed,» edastas ametkond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles