Türgis hukkus kolmes plahvatuses 14 ja viga sai üle 200 inimese (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgis hukkus neljapäeval kolmes plahvatuses vähemalt 14 ja viga sai 220 inimest, teatasid neljapäeval võimuesindajad.

Öösel plahvatas riigi idaosas Vani provintsis asuva politseijaoskonna juures lõhkeainelastis auto. Ametnike sõnul hukkus rünnakus kolm tsiviilisikut ja üks politseinik ning haavata sai 53 tsiviilisikut ja 20 politseinikku.

Tunde hiljem toimus neljapäeva varahommikul autopommiplahvatus riigi idaosas Elazigi linnas asuva politsei peakorteri lähistel. Kuberner Murat Zorluoğlu sõnul hukkus rünnakus vähemalt kolm politseinikku ja kaks tsiviilisikut. Vigastatuid oli 146, kellest 14 seisund on raske.

Plahvatus leidis aset politsei peakorteri territooriumil ning plahvatuses süttisid ka lähedalasunud autod, ütles Elazigi aselinnapea Mahmut Varol telekanalile Haber Türk.

Telepildist võis näha piirkonnast tõusmas suurt suitsupilve. Autod olid ümber paiskunud ning neljakorruselise hoone aknad olid katki.

Kolmas plahvatus kärgatas neljapäeval riigi kaguosas, surma said neli sõdurit ja kohalik valvur ning seitse sõdurit vigastada, teatas riigimeedia.

Bitlise linnas plahvatas lõhkekeha, mille sihtmärgiks oli sõjaväe konvoi, kirjutas riiklik uudisteagentuur Anadolu.

Võimud süüdistasid rünnakutes keelustatud Kurdistani Töölispartei (PKK) võitlejaid. Rühmitus on varem rünnanud politseijaoskondi ja -sõidukeid. Möödunud nädalal ähvardas PKK komandör Cemil Bayik politseivastaste rünnakutega Türgi linnades.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles