Austria plaanib põgenikele ühe-euro töökohti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria välisminister Sebastian Kurz.
Austria välisminister Sebastian Kurz. Foto: Reuters/ScanPix

Austria välisminister on kutsunud üles koalitsioonipartnereid toetama enda integratsioonipoliitikat, mis muuseas näeb ette põgenikele ja migrantidele ühe-euro töökohtade loomise, vahendab The Local.

Austria välisminister Sebastian Kurz tegi sel nädalal ettepaneku seada kvalifitseerimata põgenikele sisse kohustusliku kogukondliku töö tingimuse, mida on madala tasustamise tõttu hakatud kutsuma ka ühe-euro töökohtadeks.

Ettepaneku kohaselt seatakse põgenikele ja migrantidele kohus töötada nädalas 15-30 tundi palga eest 1 euro tunnis. Selline korraldus on juba Saksamaal kehtestatud.

Kurz on teinud ettepaneku, et juhul, kui põgenikud pakutud tööst loobuvad, piiratakse neile valitsuse makstavat majanduslikku toetust, vahendab Der Standard.

Välisminister on teinud ettepaneku rakendada piiranguid ka neile, kes ei osale keeletundides ega «väärtuste» õppes. Ka tervet nägu katva riietuse keelustamine on osa ettepanekutest. Lisaks peaks Austriasse saabunud põgenikud viibima riigis viis aastat enne, kui hakkavad saama täit määra valitsuse poolt makstavast abirahast.

Konservatiivse Austria Rahvapartei liige Kurz on öelnud, et kavandatud ettepanekud peaksid olema mõistlikud ka sotsiaaldemokraatidest koalitsioonipartneritele.

Rahvapartei liikmed Michael Schickhofer ja Doris Kampus on väljendanud, et nõustuvad integratsiooniplaaniga üldisel tasandil, kuid leiavad, et ühe-euro tööde plaan on vastuvõetamatu, kuna näevad seda rünnakuna Austria tööturu suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles