Kalašnikov avab Moskva lennujaamas poe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AK-47 projekti autor Mihhail Kalašnikov.
AK-47 projekti autor Mihhail Kalašnikov. Foto: Reuters/ScanPix

Relvatootja Kalašnikov, kelle AK-47 on olnud Vene relvajõudude varustuses juba 70 aastat ja on mässajate lemmikrelv üle kogu maailma, avab nüüd Moskva suurimas Šeremetjevo lennujaamas suveniiripoe.

Lennujaama esindaja sõnul müüb pood nipsasjakesi, muuhulgas pastakaid, vihmavarje, kotte, mütse, kamuflaašivarustust ja särke kirjaga «Ma armastan AK-47». Müügil olevad relvad on loomulikult imitatsioonid ega kujuta endast mingit ohtu, sõnas ametnik.

«Kalašnikov on üks populaarsemaid brände, mis inimestele Venemaaga seostub,» ütles Kalašnikovi turundusjuht Vladimir Dmitriev pressiteates. «Seega on meil hea meel pakkuda kõigile võimalust viia Venemaalt koju suveniir meie firma brändiga.»

AK-47 oli esimene automaatrelv firma toodangus ja on omandanud kultusstaatuse madalate tootmiskulude ja äärmusliku vastupidavuse tõttu. Esimene mudel toodeti 1948. aastal ning sellega relvastati tervet Nõukogude armeed ja sovietlikku Ida-Euroopat. Lisaks oli AK-47 laialt levinud Aafrika ja Aasia mässuliste seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles