Venemaa eitab last haavanud rünnaku korraldamist Süürias (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürias arvatavas Vene õhurünnakus vigastada saanud nelja-aastane Omran.
Süürias arvatavas Vene õhurünnakus vigastada saanud nelja-aastane Omran. Foto: AP/Scanpix

Venemaa eitas täna enda osalust õhurünnakus Süürias, mille tagajärjel sai vigastada väike laps, kellest tehtud video ja pildid on leidnud ülemaailmset vastukaja.

Vene kaitseministeerium eitas ametlikus teates väidet, et riigi sõjalennukid viisid Aleppos kolmapäeva õhtul läbi õhulöögi, kui üks fotograaf tegi video kivitolmuga kaetud ja peahaavaga nelja-aastasest Omranist.

«Süürias tegutsevad Vene sõjalennukid ei tegutse kunagi sihtmärkide vastu, mis asuvad asustatud alade sees,» lausus ministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov.

Aleppo Meediakeskuse jaoks poissi videole jäädvustanud fotograafi sõnul tegi ta ülesvõtte kolmapäeva öösel vastu neljapäeva Qaterji linnajaos pärast seda, kui piirkonda tabas õhulöök.

Qaterjis õhulöökide sooritamine on Vene sõjalennukitele eriti keelatud seetõttu, et linnajao kõrval on kaks koridori, mille Moskva avas põgenevatele tsiviilisikutele.

Konašenkovi sõnul on Omrani käsitlevate lääneriikide meedia uudiste näol tegemist Venemaa-vastase propagandaga, millega üritatakse küüniliselt ära kasutada traagilist olukorda Ida-Aleppos.

Esindaja arvates võis Vene koridoride lähist piirkonda tabanud rünnak olla hoopis mässuliste katse kasutada isetehtud rakette Moskva püüdluste õõnestamiseks.

Lisaks asetas ta küsimärgi alla selle, kas piirkonda, kus Omran oli, üldse pommitati või mitte, sest alast tehtud videotes on näha terveid aknaid.

«Kui rünnak tõepoolest aset leidis, siis polnud tegemist õhulöögiga, vaid kas gaasisilindri või miinipildujamiini plahvatusega,» lausus Konašenkov.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles