Soome saatkond rikkus Rootsis maksuseadust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Timo Soini.
Soome välisminister Timo Soini. Foto: Reuters/ScanPix

Soome saatkonnas Stockholmis aset leidnud maksuvabade kaupade vahendamine diplomaatidelt saatkonna teistele töötajatele on küsimus, mida tuleks arutada eksvälisminister Erkki Tuomiojaga, lausus Soome praegune välisminister Timo Soini täna.

Rootsis asuva Soome saatkonna diplomaadid vahendasid maksuvaba alkoholi ja tubakat esinduse töötajatele, kellel polnud õigus Rootsist tooteid maksuvabalt osta, kirjutas STT.

Soome riigisekretär Peter Stenlund ja riigisekretäri asetäitja Pirkko Hämäläinen ütlesid agentuurile, et välisministeerium sai asjast teada pärast seda, kui suursaadik Jarmo Viinanen teatas ministeeriumile, et tegi lõpu enne tema ametiaega alanud tegevusele, vahendas päevaleht Keskisuomalainen eile.

«Ma ei tahtnud selles enam osaleda, sest see on võõrustajariigi seaduste vastu,» lausus Viinanen.

Stenlundi sõnul pole välisministeerium sekkunud Stockholmis toimunusse, sest tegemist on esindusesisese küsimusega. Ministeerium pole välja selgitanud ka seda, kas maksuvaba alkoholi ja tubaka taolist vahendamist toimub ka teistes Soome diplomaatilistes esindustes, kirjutas leht.

Soini hinnangul ei puutu küsimus temasse, sest seadusrikkumine tuvastati enne tema saamist välisministriks. Tema sõnul tuleks küsimusega pöörduda Tuomioja poole. Ta rõhutas, et ei tea, kas Tuomioja oli diplomaatide tegevusest teadlik või mitte.

Soini arvates pole vaja Rootsiga omaalgatuslikult selles küsimuses kontakti võtta.

«Soome vastab kõikidele Rootsi võimude arupärimistele. Kui saame taotluse, siis sellele ka vastatakse,» lausus Soini STT-le Parkanos, kus toimub tema juhitud erakonna Põlissoomlased suvepäevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles