Süüria sõjalennukid ründasid Hasakeh's kurde teist päeva järjest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Süüria valitsusvägede sõjalennukid pommitasid reedel teist päeva riigi kirdeosas asuvat Hasakeh' linna ning nende sihtmärgiks olid kurdide positsioonid, ütlesid vabaühendus ja ajakirjanik.

Kohapeal viibiva ajakirjaniku sõnul oli päeva jooksul kuulda kaheksat õhulööki, millest enamik korraldati Hasakeh' edeleaosas asuvatele linnajagudele.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus andmeil sooritasid rünnaku režiimivägede sõjalennukid.

Neljapäeval sooritatud õhulöögid olid esimesed õhurünnakud Hasakeh' linna kurdidele.

Enamikku linnast kontrollivad kurdide üksused, ülejäänut hõivavad valitsusmeelsed.

Alates kolmapäevast toimuvad linnas ka relvakokkupõrked, milles on hukkunud 23 tsiviilisikut ja 16 võitlejat, teatas vaatluskeskus.

Kurdid kontrollivad enamikku Kirde- ja Põhja-Süüriast ning kuulutasid seal välja autonoomse piirkonna. Hiljuti nõudsid nad Hasakeh's asuvate valitsusmeelsete Rahvuslike Kaitsejõudude (NDF) laialiminemist.

Allikas valitsusest ütles AFP-le, et õhulöögid on «sõnum kurdidele, et nad peaksid lõpetama taoliste nõudmiste esitamise, sest see on sisuliselt väljakutse (Süüria) riiklikule suveräänsusele».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles