Londoni metroo alustas ööpäevaringse teenuse pakkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni linnapea Sadiq Khan öömetroo avamisel.
Londoni linnapea Sadiq Khan öömetroo avamisel. Foto: Reuters / Scanpix

Londoni metroo alustas sellel nädalavahetusel tööd ööpäevaringselt, vahendab London Evening Standard. 

Tegu on ajaloolise sammuga ning ennustatakse, et esimese nädalavahetuse jooksul kasutab öiseid allmaaronge rohkem kui 100 000 inimest. Londoni linnapea Sadiq Khani sõnul on Londoni jaoks tegu «põneva uue peatükiga».

Khan oli ka ise öömetroo esimeste reisijate hulgas ning tema sõnul tundusid inimesed tõeliselt põnevil olevat.

«See aitab tuhandeid töötajaid, kes peavad öösel tööle või sealt koju reisima, samuti on majanduslikult tegu suure sammuga. See aitab Londoni inimestel ka peolt kiirelt ja turvaliselt koju jõuda,» lausus linnapea.

Praegusel hetkel pandi öised rongid käima kahel liinil, lähikuudel plaanitakse lisada veel üks liin ning aasta lõpuks peaks käigus olema kõik marsruudid. Plaanide kohaselt hakkab metroo töötama reede ja laupäeva öösiti.

Londoni inimeste jaoks teeb uus teenus elu tunduvalt lihtsamaks, sest öisel ajal koju jõudmine muutub märkimisväärselt kiiremaks. Praegu kasutuses olevad ööbussid on paljude arvates aeglased ning tihti ka ebaturvalised. Rongides ning jaamades tagab öösiti turvalisuse politsei.

Nädala eest avaldatud raporti kohaselt elavdab öine metroo Londoni majandust ning toob aastaga sisse ligikaudu 77 miljonit naela (umbes 89 miljonit eurot) ning tekitab 2000 uut töökohta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles