Trump üritab võita mustanahaliste toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump kampaaniaüritusel Michigani osariigis.
Donald Trump kampaaniaüritusel Michigani osariigis. Foto: Reuters / Scanpix

Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump võttis ette riskantse sammu mustanahaliste valijate toetuse võitmiseks, vahendab BBC.

Trump esines Michiganis peamiselt valget nahavärvi publikule ning väitis, et mustanahalised valijad elavad vaesuses ja nende koolide tase on kehv.

Ta lubas mustanahaliste probleeme lahendada just nendes valdkondades, kus demokraatide partei on ebaõnnestunud.

«Kui te jätkate samade inimeste poolt hääletamist, saate te ka täpselt sama tulemuse,» lausus Trump.

Tema sõnul üritaks demokraadist konkurent Hillary Clinton pigem pakkuda tööd põgenikule, mitte töötule mustanahalisele noorele. Trumpi arvates on mustanahalised noored oma riigis põgenike rolli sattunud.

Küsitluste kohaselt toetab Trumpi vaid 2 protsenti mustanahalistest valijatest. Siiani on Trumpi suhted mustanahaliste valijatega olnud külmad ja suur osa miljardäri toetusest pärineb valgetelt paremäärmuslastelt.

Mitmel juhul on mustanahalised protesteerijad langenud meeleavalduste käigus Trumpi toetajate rünnakute ohvriks.

Ekspertide hinnangul on Trumpi poolt tegu meeleheitliku katsega oma toetust kasvatada, sest küsitluste kohaselt on Clinton saavutanud suure edu ja Trump on mõistnud, et vaid valgete töölisklassi esindajate häältega ei ole võimalik valimisi võita.

Trump on viimasel nädalal üritanud oma kampaaniat elustada. Eile lahkus kampaaniajuhi ametist Paul Manafort, kes sattus kriitikatule alla seoses kahtlustustega, mille kohaselt võttis Manafort endiselt Ukraina presidendilt Viktor Janukovõtšilt vastu 12,7 miljonit dollarit sularaha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles