Tuline debatt burkiinide keelustamise üle jätkub: Itaalia imaam postitas pildi rannas lustivatest nunnadest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Izzedin Elziri Facebooki lehel
Foto Izzedin Elziri Facebooki lehel Foto: Facebook

Firenzes tegutsev imaam Izzedin Elzir andis selle nädala kolmapäeval oma «panuse» tulisesse debatti burkiinide keelustamise üle, kui postitas oma Facebooki lehele pildi rannas lustivatest nunnadest.

Postitus on pälvinud sotsiaalmeedias kirglikku vastukaja.

Elzir püüdis fotoga vihjata sellele, et osa läänelikest väärtustest pärineb religioonist – kristlusest –, milles on ka inimesi, kes on avalikkuses üleni riietatud, selgus mehe antud intervjuus telekanalile Sky Tg24.

Vaimulik märkis, et mitte ainult moslemid soetavad endale burkiinisid, vaid ka näiteks Ameerika naised. «Aga meie jaoks on see uus. Sellest on saanud moeaksessuaar viimase viie aasta jooksul,» lisas ta.

Elzir on Itaalia islami kogukondade ühenduse president.

Burkinide keelustamise teema muutus tuliseks eelmisel nädalal, kui Korsikal tekkisid rahutused saare kohalike ja Põhja-Aafrikast pärit migrantide vahel.

Intsident sai alguse vaidlusest kolme Põhja-Aafrikast pärit pere ja noorte kohalike vahel peale seda, kui turistid pildistasid rannas burkiinides ujunud muulasi.

Tunnistaja sõnul hüüdis grupp noori burkiinides suplejate suunas solvanguid, mispeale saabusid kohale kirvestega Põhja-Aafrika päritolu mehed, kes asusid 15-18 aasta vanuseid Korsika noori rannas ründama.

Intsident kasvas üle rahutusteks, kus süüdati kolm autot ja loobiti inimesi pudelite ja kividega. Viga sai kokku viis inimest. Vägivalla kontrolli alla saamiseks läks vaja saja korrakaitsja abi.

Möödunud nädalal keelas Prantsusmaa lõunaosas asuva Cannes`i linnapea David Lisnard randades mosleminaiste ujumiskostüümi burkiini kandmise, nüüdseks on see keeld laienenud vähemalt kolme paika, kus on ujumisrandu.

Võimud on burkiinide kandmiskeeldu põhjendanud, et mosleminaiste ujumisrõivad on Prantsusmaal kehtiva hea tava ja sekularismi vastandid ning oma rolli mängib ka hügieenipõhjus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles