Londoni linnapea astus partei esimehe vastu välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Corbyn (vasakul) ja Sadiq Khan.
Jeremy Corbyn (vasakul) ja Sadiq Khan. Foto: AP/Scanpix

Londoni linnapea Sadiq Khan on otsustanud Tööpartei juhi valimisel avaldada toetust Owen Smithile ja ärgitas ka teisi partei liikmeid Jeremy Corbynile selga keerama, vahendab The Telegraph.

«Jeremy on juba näidanud, et ta ei suuda kokku panna efektiivset meeskonda ja ta ei ole suutnud võita Suurbritannia inimeste usaldust ning austust,» kirjutas Khan.

Samuti väitis Khan, et Corbyn on kaotanud Tööpartei parlamendisaadikute toetuse ja ütles: «Me ei saa endale lubada niimoodi jätkamist».

Khani toetus on Smithi jaoks väga oluline, sest praegusel hetkel usutakse, et Corbynil on Smithi ees edu. Smithi sõnul on Khani toetus tema jaoks «suur au».

Khan oli Corbyni suhtes kriitiline ja ütles, et partei esimees käitus Euroopa Liidu referendumi ajal ükskõikselt. Khani sõnul ei teadnud kolmandik Tööpartei valijatest veel nädal aega enne referendumit partei seisukohta Euroopa Liidu osas, sest Corbyn ei võtnud ohjasid enda kätte.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles