Saksamaa siseminister soovib hakata nägusid tuvastama (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa siseminister Thomas de Maizier.
Saksa siseminister Thomas de Maizier. Foto: AP/Scanpix

Saksamaa siseminister Thomas de Maiziere soovib raudtee- ja lennujaamades kasutama hakata tarkvara, mis teeks võimalikuks nägude tuvastamise, vahendab Reuters. 

«Ma tahaks kasutada nägude tuvastamise tehnoloogiat lennu- ja raudteejaamades. Kui mõnes kuriteos kahtlustatav isik ilmub kaamera vaatevälja, näitaks süsteem selle ära,» lausus siseminister ajalehele Bild am Sonntag antud intervjuus.

Teised riigid on sarnasest tehnoloogiast samuti huvitatud, aga sakslased on ajaloolistel põhjustel olnud jälgimiseks kasutatava tehnoloogia osas skeptilised. Põhjuseks on Ida-Saksa poliitiline politsei Stasi ja natside Gestapo, kes kuritarvitasid võimalusi inimeste jälgimiseks.

Praegune olukord on sakslased pannud olukorda ümber hindama, sest juulis korraldas terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) Saksamaal kaks rünnakut. Selle tulemusena karmistatakse turvameetmeid ka Münchenis toimuval Oktoberfesti õllefestivalil.

Uute turvameetmete kohaselt ei ole lubatud kanda seljakotti, festivali territooriumi ümber paigaldatakse aiad ning iga sissepääsu juures toimub turvakontroll.

«Me peame ära harjuma karmimate turvameetmetega, mille hulka kuuluvad pikemad järjekorrad, karmim kontroll või külastajate isiku tuvastamine. See on küll ebamugav, aga minu arvates ei piirata isikuvabadust,» lausus de Maiziere. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles