Saksamaal tutvustatakse alates külmast sõjast esimest tsiviilelanike kaitseplaani

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogivee varud.
Joogivee varud. Foto: SCANPIX

Saksa võimud tutvustavad lähiajal alates külma sõja perioodist esimeste tsiviilelanike kaitseplaani, mille kohaselt tuleb kodanikel endale varuda koju mitme päeva koguses toitu ja joogivett.

Saksa väljaannete ja The Localini jõudis 69-leheküljeline raport, mille kohaselt peavad sakslased varuma toitu kümne päeva ja vett viie päeva tarbeks, iga inimese kohta päevas peab olema kaks liitrit vett.

Võimude arvates on üsna väike tõenäosus, et mõni välisriik ründaks Saksamaad, kuid siiski tuleb olla selleks valmis, sest tulevikus võib olukord muutuda ja rünnak tegelikkuseks saada.

Saksa siseministeeriumi teatel peab tsiviilkaitseplaani heaks kiitma valitsus, kuid ei avalikustatud täpsemalt, mida see plaan endas veel sisaldab.

Saksamaad kummitab seni natsiminevik ning selle tõttu ollakse Euroopa kõige rahvarikkamas riigis kaitseteema suhtes tundlikud. Viimase aja järjestikused terrorirünnakud sundisid saksa võime samuti tegelema rohkem siseturvalisusega.

Saksa kaitseministeerium plaanib ulatuslike terrorirünnakute ohu tõttu hakata koolitama sõjaväelasi, kes tegelevad terrorismi ennetamisega.

Saksa siseminister Thomas de Maiziere´i arvates tuleks võtta saksa kodakondsus neilt, kes on länud džihadistidena sõdima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles