Brasiilia politsei konfiskeeris Iirimaa olümpiakontorist dokumente

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Olümpiakomiteede juht Pat Hickey.
Euroopa Olümpiakomiteede juht Pat Hickey. Foto: Press Association Images/ScanPix

 Brasiilia politsei konfiskeeris eile Iirimaa esinduse olümpiakontorist dokumente, passe, telefone ja arvuteid seoses olümpiapiletite ebaseadusliku müügiskeemiga, vahendas kohalik meedia.

Iirimaa Olümpiakomitee ametliku teadaande kohaselt võttis Rio politsei nende spordikülas asuvast kontorist kaasa passid, mobiiltelefonid ja sülearvutid.

Viimastel andmetel konfiskeeriti Iirimaa delegatsiooni juhi Kevin Kilty, Iirimaa olümpiakomitee peasekretäri Dermot Henihani  ja Stephen Martini passid, keda kahtlustatakse seotuses petuskeemiga.

«Euroopa Olümpiakomiteede juht Pat Hickey, keda süüdistatakse seotuses ebaseadusliku olümpiapiletite müügi skeemiga, jäeti Rio de Janeiros vahi alla ja viidi vanglasse,» teatas reedel politsei. Hickey peeti kinni kolmapäeval.

Hickey, 71-aastane Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) täitevkomitee iirlasest liige, vabastati neljapäeval haiglast ja kuulati seejärel üle. Kohus keeldus teda kautsjoni vastu vabadusse laskmast ja ta viidi Bangu kinnipidamiskompleksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles