Omran Daqneeshi isa: kohutav on vaadata oma lapsi kannatamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnakus vigastada saanud süüria poiss Omran Daqneesh
Õhurünnakus vigastada saanud süüria poiss Omran Daqneesh Foto: SCANPIX

Maailma meedias levis möödunud nädalal foto, millel on näha väikest verist süüria poissi Omran Daqneeshi istumas kiirabiautos.

Nüüd võttis juhtunu teemal avalikkuses sõna Omrani isa, kelle sõnul on süürlastest vanematel, kaasa arvatud tema, valus näha oma lapsi kannatamas ja suremas, edastab The Independent.

Õhurünnakus vigastada saanud viieaastasest Omranist sai uus Süüria sõja õudusi kokkuvõttev sümbol.

Aleppos käivad seni lahingud mässuliste väeüksuste ja valitsusvägede vahel, viimaseid toetavad Venemaa lennukite tehtavad õhurünnakud.

Omrani isa ei soovinud kartuses, et talle ja perele tullakse kätte maksma, oma nime avalikustada, vaid ütles, et teda võib kutsuda Abu Aliks.

Mehe sõnul istus ta koos poja Omraniga nende kodu elutoas diivanil, kui järsku tabas rakett nende maja, kus olid veel pere üks poeg ja kaks tütart. Üks poegadest oli sõpradega väljas.

Abu Ali teatel tuli tal esmalt end majarusude alt välja kaevata ja siis leidis ta vigastada saanud Omrani, kes oli elus.

Isa leidis veel teise poja, kelle ta koos Omraniga andis parameedikutele. Abu Ali jätkas ülejäänud majas olnud laste otsimist ning isa õnneks olid kõik lapsed elus, kuigi olid rünnakus kannatada saanud. Osa allikate teatel pere üks lastest siiski suri.

Venemaa eitas, et nende lennukid oleksid korraldanud õhurünnaku Aleppo Qaterji linnaosale, milles hukkus viis last ja kolm täiskasvanut.

Süüria sõja vaatlusorganisatsioonide teatel on Vene sõjalennukite rünnakud, millega toetatakse president Bashar al-Assadile ustvaid väeüksusi, tapnud tuhandeid tsiviilisikutest süürlasi.

Venemaa edastas möödunud nädalal teate kahepäevase rünnakupausi kohta, et Aleposse jäänuteni jõuaksid ellujäämiseks vajalikud toit, vesi ja ravimid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles