Ukraina kaebab Venemaa mereõiguse rikkumise pärast kohtusse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertši väina tee-ehitus. Tee hakkab ühendaba Krimmi poolsaart Venemaaga.
Kertši väina tee-ehitus. Tee hakkab ühendaba Krimmi poolsaart Venemaaga. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Ukraina välisministri Pavlo Klimkini sõnul edastatakse lähiajal rahvusvahelistesse kohtuametkondadesse hagi Venemaa vastu ÜRO mereõiguse konventsiooni rikkumise eest.

Klimkini sõnutsi edastab Ukraina läbivaatamiseks oma kohtukaasuse, mis puudutab rahvusvahelise merekonventsiooniga võetud kohustuste rikkumist Venemaa poolt.

«Lähinädalatel asume tõestama, et Venemaa on rikkunud kõiki kohustusi terrorismi rahastamise keelamise konventsiooni raames. Me tõestame kindlasti, et see, mis toimub ajutiselt okupeeritud Krimmi alal, on tõeline rassiline diskrimineerimine,» rõhutas ta.

«Me valmistasime juba täies mahus ette hagi mereõiguse konventsiooni osas, see esitatakse lähiajal ametlikult,» lisas välisminister. 

Ukraina välisministeerium teatas 2016. aasta juunis, et Ukraina algatab vaidluse ja pöördub seoses Krimmi annekteerimisega Venemaa poolt ÜRO mereõiguse konventsiooniga tagatud õiguste kaitsmiseks arbitraaži.

«See otsus on suunatud kaitsmaks ÜRO Ukraina 1982. aasta mereõiguse konventsiooniga tagatud õigusi ja huvisid, mida Venemaa on rikkunud Krimmi juurde kuuluvates territoriaalvetes: Musta ja Aasovi mere akvatooriumis ja Kertši väinas, sealhulgas mandrilava loodusvarade osas,» seisis toona välisministeeriumi avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles