Sarkozy teatas Prantsuse presidendiks pürgimisest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse ekspresident Nicolas Sarkozy teatas täna, et soovib saada järgmise aasta presidendivalimistel oma erakonna kandidaadiks.

«Olen otsustanud kandideerida 2017. aasta presidendivalimistel,» kirjutab Sarkozy oma kolmapäeval ilmuva uue raamatu eessõnas, mille lõigu ta avaldas täna Twitteris.

Endine riigipea on parempoolse opositsioonierakonna Vabariiklaste Partei juht. Varem kandis erakond nime Paremjõudude Liit (UMP).

Sarkozy oli Prantsuse president aastatel 2007-12. 2012. aasta valimistel kaotas ta praegusele riigipeale François Hollande'ile.

Sarkozy nimetas viis Prantsusmaa ees seisvat väljakutset, mille seas on Prantsuse identiteedi kaitsmine, minetatud konkurentsivõime taastamine ning riigivõimu maksmapanek.

Sarkozy sõnul puudutab Prantsusmaa tähtsaim võitlus seda, kuidas «kaitsta oma elustiili järgi andmata ahvatlusele lõigata end ära ülejäänud maailmast».

Endist presidenti ootavad novembris ees erakonnasisesed eelvalimised.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles