Grybauskaitė: Astravetsi tuumajaam võib leida kasutust tavatu relvana (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite.
Leedu president Dalia Grybauskaite. Foto: SCANPIX

Valgevenesse ehitatav Astravetsi tuumajaam võib leida Baltimaade vastu kasutust ebakonventsionaalse relvana, ütles Leedu president Dalia Grybauskaitė täna.

«Astravets on üks instrumente, mida saab kasutada Baltimaade vastu mittekonventsionaalsel viisil,» rääkis Grybauskaitė Astravetsi tuumajaamast Leedu Teaduste Akadeemias.

President ei maininud Astravetsi tuumajaama mittekonventsionaalse relvana kasutamise üksikasju. Grybauskaitė ütles, et tõstatab tuumajaama küsimuse ka täna Riias peetaval Balti riikide juhtide kohtumisel USA asepresidendi Joe Bideniga.

«Meie peaeesmärk on teavitada toimuvast rahvusvahelist üldsust, et teave viimastest avariidest ja vahejuhtumitest jõuaks kõigini, sest salajas elluviidav projekt ohustab mitte üksi meid, vaid kogu piirkonda,» ütles riigipea.

President märkis, et Leedu erakonnad peavad jõudma üksmeelele, kuidas peatada Astravetsi tuumajaama ehitamine Leedu piiri äärde.

Juulis kukkus paigaldamiskatsel alla Astravetsi tuumareaktori korpus. Valgevene palus Vene tuumaenergiakorporatsioonil Rosatom korpus välja vahetada, mida lubati ka teha.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles