Uuring: Donald Trumpi psüühika sarnaneb Hitleriga (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

Oxfordi ülikooli teadlase korraldatud uuringud järgi ületavad Ameerika Ühendriikide vabariikliku erakonna presidendikandidaadi, miljardär Donald Trumpi psühhopaatilised iseloomujooned Natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitleri omi. 

Standardiseeritud katseid kasutades hindas Kevin Duttoni nimeline arst nii mõlemat praegust USA presidendikandidaati kui võrdles neid mitmete ajalooliste persoonidega. Eksperdid andsid oma hinnangu selles osas, kuidas iga isik vastaks või vastanuks hulgale küsimustele.

Donald Trumpi punktisummaks kujunes 171, mis on kaks palli rohkem kui Adolf Hitleril. Edetabeli võitis Iraagi kunagine isevalitseja Saddam Hussein 189 punktiga, Ameerika demokraatide kandidaat Hillary Clinton sai 152 palli. Selle tulemusega mahtus temagi 20 protsenti kõrgeimate punktisaajate sekka.

Uuringuks kasutatud meetod nimega Psühhopaatilise Isiksuse Loend (Psychopatic Personality Inventory) hindab katsealuseid kaheksa omaduse põhjal, mille hulka kuuluvad näiteks kartmatus ning vastupidavus pingetele.

«Nii kohutavad kui suurepärased juhid teenivad psühhopaatiliste omaduste pealt suurema summa kui rahvas üldiselt, kuid edu määrab nende omaduste segunemine,» kommenteeris Sutton.

Trumpi ja Clintonit on seetõttu raske võrrelda, sest mõlemad tegid häid tulemusi nii positiivsete kui negatiivsete näitajate osas. Näiteks tegi Trump sotsiaalse mõju ja kartmatuse osas tuule alla Hitlerile, kuid Clinton teenis rohkem punkte egomaniakaalsuse eest kui mõni iidne Rooma keiser. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles