Vihane Nigeeria rahvahulk süütas kristlast aidanud moslemi maja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria president Muhammadu Buhari.
Nigeeria president Muhammadu Buhari. Foto: Reuters/ScanPix

Nigeerias pani vihane moslemitest kamp põlema maja, mis kuulus moslemile, kes oli päästnud nende käest blasfeemias süüdistatava kristlasest noormehe.

Zamfara osariigi politsei avaldas, et vahejuhtum toimus siis, kui kohalikus polütehnikumis käivat kristlasest tudengit süüdistati selles, et ta oli mõnitanud islamit ja prohvet Muhamedi. Tunnistajate sõnul peksis rühm moslemitest koolikaaslasi meest avalikult, kui vahele astus keegi Tajudeeni-nimelin moslem ja viis ohvri haiglasse.

Seepeale pöördus vihane rahvahulk hoopis Tajudeeni vastu, nad otsisid üles tema maja ja panid selle põlema koos hetkel sees viibinud kaheksa inimesega. Tajudeeni ennast ja tema naist ohvrite seas ei olnud.

Kardetakse, et uudis võib puhuda tulele pinged riigi kristlaste ja moslemite vahel, keda elab Nigeerias peaaegu võrdselt. Oma pahameelt väljendas ka president Muhammadu Buhari, kes nimetas toimunut barbaarseks ja vastuvõetamatuks. «Minu mõtted on ohvrite perekondadega,» kirjutas ta sotsiaalportaalis Twitter. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles