Blogi: Itaalia maavärina ohvrite arv kerkis 278ni (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Itaaliat ja Roomat raputas ööl vastu kolmapäeva maavärin magnituudiga 6,2 ning hukkus 278 inimest, kelle seal on nüüdsetel andmetel ka vähemalt kaheksa välismaalast.

Maavärinapiirkonnas hävines sadu hooneid ja majarusude alla jäänute otsimine jätkub, mille tõttu on tõenäoline, et ohvrite arv võib veelgi kasvada. Kõige enam kaotas inimesi Amatrice linn, mille 2500 elanikust vähemalt 193 sai surma.

Itaalia võimud on kuulutanud kannatada saanud alal välja eriolukorra, et päästetööde tegemist hõlbustada.

Tsiviilkaitseametnikud teatasid uuendatud ohvrite arvust reede pärastlõunal, lisades, et päästetud on 238 maavärina tõttu lõksu jäänud inimest.

Itaalia peaminister Matteo Renzi sõnul on kannatada saanud vähemalt 368 inimest.

Renzi ütles, et Itaalia valitsus koguneb neljapäeval istungile ning koos tsiviilkaitseteenistusega võetakse vastu esimesed meetmed looduskatastroofi tagajärgedega toime tulekuks.

Euroopa Vahemere seismoloogiakeskus andis tõugete magnituudiks 6,1. USA geoloogiateenistus hindas magnituudiks 6,2 ning täpsustas, et maavärina epitsenter oli Roomast 170 kilomeetri kaugusel kirdes Norcias 10 kilomeetri sügavusel.

Maavärin toimus kell 3.36 (Eesti aeg kell 4.36). Tund hiljem toimus ka järeltõuge magnituudiga 5,4.

Senistel andmetel sai enim kannatada Amatrice'i väikelinn.

Pealtnägijate sõnul varisesid maavärina tõttu kokku mitmed hooned ning meedia andmeil hävisid mitmed külad.

Rahvusringhäälingu Rai ja muu kohaliku meedia teatel hukkus epitsentrist idas asuvas Marche maakonnas vanuritest abielupaar, kui nende kodu Pescara del Trontos neile peale varises. Uudisteagentuuri AGI andmeil hukkus Accumolis vähemalt üks inimene.

Lazio maakonnas asuva Amatrice meeri Sergio Pirozzi sõnul on «pool väikelinna kadunud» ning ligipääs sinna on blokeeritud, mistõttu ei saa sinna päästetöötajad ligi.

«Ühel teel oli maalihe, teisel on kokkuvarisemise äärel sild,» lausus Pirozzi AGI-le.

Itaalias toimub maavärinaid sagedasti. Aquila regioonis toimus 2009. aastal maavärin magnituudiga 6,3, milles hukkus üle 300 inimese.

Nelja aasta eest toimus Emilia Romagna maakonnas veel üks maavärin ja päevi hiljem ka mitu järeltõuget, milles hukkus 23 inimest ja peavarjuta jäi 14 000.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles