Pildid ja video: maavärin hävitas poole Amatricest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Itaalias leidis kohaliku aja järgi kell 3.30 paiku aset maavärin, mille magnituud oli 6,2.

Maavärin, mille epitsenter oli Perugias, lõhkus kümneid ehitisi ning senistel andmetel on kuus hukkunut, kuid rusude võib olla veel inimesi, mille tõttu ohvrite arv võib kasvada, edastab The Guardian.

Perugia lähedase mäestikuasula Amatrice linnapea Sergio Pirozzi teatas Twitteris, et pool asulast on hävinud, kaks inimest elu kaotanud ning elanikke on majarusude all lõksus.

Itaalia tsiviilakaitseameti teatel oli tegemist ulatusliku maavärinaga ning San Grasso mäest langes maavärina tõttu ära suur osa kaljust.

Itaalia ringhäälingu RAI teatel olid esimesed maavärinaohvrid kaks eakat, kes leiti nende kodust Marche piirkonnast Pescara del Trontost.

USA geoloogiateenistuse (USGS) andmetel toimus Itaalias Umbria piirkonnas täna varahommikul kell 3.36 kohaliku aja järgi maavärin magnituudiga 6,2. Euroopa Vahemere-äärse seismoloogiakeskuse teatel oli maavärina magnituud 6,1 ning epitsenter oli pealinnast Roomast kirdes Rieti lähistel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles