Hiina arvates on Omran Daqneesh osa lääne propagandasõjast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omran Daqneesh
Omran Daqneesh Foto: SCANPIX

Hiina toetab Süüria valitsust ja Venemaa tegevust Süürias, teatades samas, et lääs kasutab süüria lapsi propagandasõja vahendina.

Möödunud nädalal hakkas maailma meedias levima pilt Aleppos õhurünnakus kannatada saanud viieaastasest poisist Omran Daqneeshist, keda on näha verisena istumas kiirabiautos oranžil toolil, edastab The Independent.

Hiina riigitelevisioon edastas samuti selle pildi, kuid teatas, et tegemist on lääne propagandafotoga, mis on osa laiemast Süüria vastu suunatud laimukampaaniast.

Süüria režiimiväed eitasid, et nemad oleksid rünnanud Aleppot ja pannud sealsed elanikud, kaasa arvatud Omrani, kannatama. Selles rünnakus kaotas elu üheksa inimest, ka Omrani vanem vend.

Süüria presidendi Bashar al-Assadi liitlased üritavad näidata maailmas levivaid pilte süürlaste kannatustest võltsingutena.

Hiina ringhääling CCTV teatas, et Omran Daqneeshist tehtud video olevat  suure tõenäosusega võltsing.

«See video on osa propagandasõjast, mille abil lääneriigid loodavad sekkuda Süürias toimuvasse. Parameedikud ei alustanud kohe laste aitamist, vaid enne jõudsid kaamera püsti panna ja see tekitab küsimusi,» teatas CCTV.

Samuti seati kahtluse alla Süüria tsiviilkaitseorganisatsiooni Valged kaitsekiivrid tegevus. Hiinlaste väite kohaselt on see organisatsioon lääne propaganda käepikendus.

Venemaa eitas, et nende lennukid tegid Aleppole õhurünnaku, milles Omran Daqneesh ja veel lapsi kannatada sai. Venemaa kindrali Igor Konašenkovi arvates võis Omrani pere kodu tabada mässuliste lõhkekeha, mitte rakett, mille võimsus on märgatavalt suurem. 

Pärast Omranist avaldatud videot ja pilte kutsus rahvusvaheline avalikkus üles tegema Aleppos vähemalt 48-tunnise lahingupausi, et linnas olevatele tsiviilelanikele saaks viia puhast vett, toitu ja ravimeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles