Türgi alustas rünnakut ISISe vastu Süürias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi armee alustas koostöös rahvusvahelise koalitsiooniga täna varahommikul rünnakut ISISe vastu Süüria piiriäärse Jarabluse linna tagasivõitmiseks, vahendab AFP. 

«Türgi relva- ja rahvusvahelise koalitsiooni õhujõud alustasid sõjaoperatsiooni, mille eesmärgiks on puhastada Aleppo provintsis asuv Jarabluse piirkond terroriorganisatsioonist Daesh,» teatas Türgi peaministri kantselei, kasutades ISISe araabiakeelset nimetust.

Nüüdseks on Süüriasse sisenenud ka tankid ja väiksemad sõjamasinad. Jarablus on Türgi jaoks oluline piiriäärne linn Süüria poolel, sest sealt pommitati veel eile Türgit.

Pealetung ei olnud sihitud vaid ISISe vastu. Väidetavalt soovib Türgi eemaldada ka piiriäärsed kurdi võitlejad Süürias, ennetamaks nende hilisemat pealetungi. «Türgi eesmärgiks on tänase missiooniga panna punkt kõigile piiriäärsetele probleemidele,» sõnas Türgi president Recep Tayyip Erdogan.

AFP teatel olid presidendi kõne ajaks Türgi tankid juba kolme kilomeetri kaugusele Süüriasse siseneda jõudnud suunaga ISISe kontrolli all oleva Jarubluse poole.

Tsiviilelanike evakueerimist alustati eile õhtul, mis oli märgiks, et rünnak on tulemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles