Briti võimud andsid Lužkovile viisa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Baturina koos abikaasa Juri Lužkoviga.
Jelena Baturina koos abikaasa Juri Lužkoviga. Foto: SCANPIX

Moskva linnapea Juri Lužkov sai omale Suurbritannia viisa, kuna Londonis viibivad tema abikaasa Jelena Baturina ja pere mõlemad tütred.

ITAR-TASSi allika sõnul läheb Lužkovil Briti viisat vaja, et taasühineda perekonnaga. Meedia andmetel püüavad Lužkovi tütred Olga ja Aljona astuda sisse mõnda sealsesse ülikooli.

Allikas rõhutas ITAR-TASSile, et mingist elamisloast pole seoses Lužkoviga juttu olnud.

Jelena Baturina omab Briti äriviisat, kuna ta on suurinvestor, kel on seal olulised ärihuvid. Tänu sellele visale võib naine saada esmalt elamisloa ja taotleda seejärel kodakondsust.

Varem oli portaal Life News väitnud, et Lužkov sai Suurbritannia elamisloa. Samas keeldus Briti saatkond Moskvas seda kinnitama, teatades Interfaxile, et ei kommenteeri üksikuid viisajuhtumeid.

Jaanuaris püüdis Moskva eksmeer saada Läti elamisluba, kuid jäi sellest ilma. Riia teatas, et Lužkovi ja tema perekonna viibimine Läti territooriumil ei ole soovitav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles