Erdoğan: Türgi operatsioon on suunatud ISISe ja kurdide vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: AP/Scanpix

Süürias toimuv Türgi sõjaline operatsioon pole suunatud ainult terrorirühmituse Islamiriik (ISIS), vaid ka Kurdi Rahvakaitseüksuste (YPG) poliitilise haru Demokraatliku Liidupartei (PYD) vastu, lausus täna Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.

«Kella neljast hommikul alustasid meie üksused operatsiooni terrorirühmituste Daesh ja PYD vastu,» lausus Erdoğan, kasutades ISISe araabiakeelset nimetust.

Türgi peab PYDd ja YPGd terrorirühmitusteks, mille eesmärgiks on luua Süürias autonoomne piirkond. Samas on nad olulised Ameerika liitlased võitluses ISISe vastu.

«Oleme öelnud «aitab küll» ning sellele asjale tuleb panna punkt. See protsess algas kell 4 hommikul. See tuleb nüüd ära lahendada,» lausus president.

«Mitte keegi ei saa vaadata Süüria küsimust Türgi siseasjadest eraldiseisvana,» ütles riigipea, lisades, et Süüria kodusõja tõttu on Türgi vastu sooritatud rida rünnakuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles