Itaalia maavärinas hukkunute arv tõusis 73ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul Itaaliat tabanud tugev maavärin laastas enim riigi keskosa, vahendab AFP. Surma sai vähemalt 73 inimest, vigastatuid või jätkuvalt rusude all lõksus on mitu tosinat ja tuhanded jäid ajutiselt kodututuks. 

«Mu õde ja ta abikaasa on rusude all, me ootame päästjaid, kuid nad ei pääse siia üles,» sõnas Illica küla 69-aastane elanik Guido Bordo.

«Nad ei ole üldse häält teinud, me kuulsime vaid nende kasse. Kohe maavärina puhkedes kiirustasin ma siia. Nad suutsid mu õe lapsed välja tõmmata. Nemad viidi haiglasse,» rääkis ahastuses Bordo.

Hukkunute hulka kuulub ka üheksa kuu vanune tüdruk, kelle vanemad ellu jäid.

Kaks poissi-üks neljane ja teine seitsmene- pääsesid tänu oma vanaema kiirele taibule, kes nad voodi alla kamandas. Naine jäi samuti ellu, kui kaotas oma abikaasa.

Tegi on Itaalia suurima maavärinaga peale 2009. aastat, mil L'Aquila linnas ja selle ümbruses sai surma umbes 300 inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles