Aserbaidžaani miilits tõhustas valvet Mubaraki ausamba juures

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaani lipp Bakuus.
Aserbaidžaani lipp Bakuus. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani miilitsatöötajad tõhustasid Egiptuse presidendi Hosni Mubaraki ausamba valvet, kuna opositsioon nõuab selle maha võtmist.

Punasest marmorist valmistatud ausammas asub Bakuu lähistel Khirdalanis ja selle ümbrus on sisse piiratud, vahendas kohalik telekanal ANS.

Mubaraki ausamba teema kerkis esile seoses Egiptuses puhkenud rahutustega. «Ajal, mil Egiptuse rahvas üritab kukutada oma diktaatorit, seisab meil tema ausammas püsti,» ütles rahvasaadik Igbal Agazade.

Ka nõuavad opositsionäärid ühelt Aserbaidžaani koolilt Mubaraki abikaasa nime ära võtmist. Taolise üleskutsega on liitunud partei Musavat, Rahvarinde, Liberaalse Partei ja mitme teise organisatsiooni esindajad.

Mubaraki ausammas pandi Aserbaidžaani ja Egiptuse Sõpruse parki püsti 2007. aastal. Khirdalanil on Egiptuses ka oma sõpruslinn - Kalyubeya.

Egiptuses läks rahutuks eelmisel teisipäeval, kui tänavatele kogunenud inimesed hakkasid nõudma president Mubaraki lahkumist. Hukkunud on kuni 150 inimest
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles