Itaalia asüülitaotlejad annetasid toetusraha maavärinas kannatanutele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärinas kannatanu abistamine Amatrice´is
Maavärinas kannatanu abistamine Amatrice´is Foto: SCANPIX

Itaalia keskosa tabanud maavärinas kaotas elu vähemalt 159 inimest ning sadu inimesi on saanud vigastada.

See katastroof ei jätnud puudutamata Lõuna-Itaalias Gioiosa Ionicas elavat 75 asüülitaotlejat, kes osa oma iganädalasest toetusrahast andsid maavärinas kannatanutele, teatab Buzzfeed.

Asüülitaotlejate nädalane toetusraha on 17.50 eurot ning nad kogusid itaallaste heaks 200 eurot.

Põgenike vastuvõtukeskuse koordinaator Giovanni Maiolo teatel tahavad sisserännanud näidata, et itaallaste kannatused ei jäta neid külmaks.

Eile varahommikul 3.36 kohaliku aja järgi aset leidnud maavärin tekitas Kesk-Itaalias suuri purustusi, kõige enam said kannatada Accumoli ja Amatrice ning veel paar sealset asulat.

Võimud on pannud püsti telklaagrid, kus ajutiselt saab peavaraju üle 2000 inimese, kes on kaotanud kodu.

CNNi teatel tuntakse Amatrice amatriciana pastakastme järgi ning seal leiutati 18. sajandil kohalik kuulus roog Spaghetti all`Amatriciana. Igal aastal toimub Amatrices spagetifestival, mis sel aastal oleks pidanud aset leidma 27. – 28. augustil.

Rohkem kui 600 Itaalia restorani pani selle roa oma menüüsse, et selle müügist saadud rahaga aidata maavärinas kannatanuid. Kogutav raha antakse Itaalia Punasele ristile, mis abistab maavärinapiirkonnas kannatanuid. Iga portsjoni pealt antakse abirahaks kaks eurot.

«Idee tekkis soovist abistada neid, kes maavärina tõttu jäid kõigest ilma,» teatas Roomas elav blogija Paul Bell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles