Video: 10-aastane Giulia oli 17 tundi majarusude all

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10-aastane Giulia oli Pescara del Trontos 17 tundi rusude alla, enne kui ta päästeti
10-aastane Giulia oli Pescara del Trontos 17 tundi rusude alla, enne kui ta päästeti Foto: SCANPIX

Itaalia keskosa tabas eile varahommikul kohaliku aja järgi maavärin magnituudiga 6,2 ning selle tagajärjel hävines palju hooneid ja hukkus üle 200 inimese.

Reutersi teatel käivitati kohe pärast maavärinat nende otsimine, kes jäid majarusude alla ning üks neist oli kümneaastane Giulia, kes oli seal 17 tundi, kuni päästjad temani jõudsid.

Itaalia meedia kirjutas, et selle tüdruku eluga pääsemine tõi tragöödiasse lohutust.

Itaalia kanali Sky TG24 andmetel leiti kümneaastane tüdruk elusana Pescara del Tronto külas. Tüdruku päästmine kokkuvarisenud majast jäädvustati videole ja see jõudis rahvusvahelisse meediasse.

Päästetöötajad uurisid kiht-kihilt kivimihunnikuid, kuni märkasid lapse jalgu ning üks neist hüüdis, et laps on elus.

Päästjad eemaldasid lapse pealt kivid ja tõid ta ettevaatlikult välja, neid saatis kohalike aplaus.

Meediaallikate teatel ei olnud tüdruk raskelt vigastada saanud,  tal olid vaid kerged kriimustused, mille tõttu talle anti kohapeal esmaabi.

Veel eile õhtul oli maavärina ohvrite arv 159 inimest, kuid Itaalia võimude tänahommikuse täpsustuse kohaselt on hukkunuid vähemalt 247.

Pescara del Tronto küla asub Roomast 160 kilomeetri kaugusel kirdes ja see on üks neist küladest, kus peaaegu mitte ühtegi hoonet püsti ei jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles