Sarkozy nimetas burkiinisid provokatsiooniks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkiini ja tavaline rannarõivastus.
Burkiini ja tavaline rannarõivastus. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse konservatiivist ekspresident Nicolas Sarkozy nimetas eile mosleminaiste supelkostüüme burkiinisid provokatsiooniks, mis toetavad tema sõnul radikaalset islamit.

Burkiinide küsimus on tekitanud Prantsusmaal elava debati seoses mitme linna otsusega kogu keha katvad ujumiskostüümid keelustada.

Sarkozy ütles eile õhtul toimunud teleusutluses, et Prantsusmaa ei saada naisi kanga taha vangistusse.

Aastatel 2007-2012 presidendina tegutsenud Sarkozy teatas varem sel nädalal, et pürgib tuleva aasta valimistel uuesti riigipeaks. Selleks peab ta võitma novembris Prantsusmaa vabariiklaste erakonna eelvalimised.

Sarkozy on öelnud, et kavatseb võidu korral keelustada nähtavad ususümbolid ülikoolides.

«Prantsusmaal elavad moslemid on täpselt samasugused prantslased nagu kõik teised ning kui nad soovivad riigis elada, peavad omaks võtma prantsuse keele ja eluviisi, Prantsuse piirkonnad ja ajaloo. Moslemid ei tohiks enamusele oma erinevusi peale suruda,» arvas endine riigipea eileõhtuses saates.

Ta ei toeta Prantsusmaa ilmalikkuse põhimõtte tõttu paljude koolisööklate otsust lisada toiduvalikusse moslemite ja juutide lapsi silmas pidades sealihavaba toitu.

Samuti leiab Sarkozy, et ebaseaduslikult Prantsusmaal elavate inimeste riigis sündinud lastele ei tohiks kodakondsust anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles