Itaalia maavärinajärgsed päästetööd jätkuvad (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maavärinast enim laastatud piirkonnad Itaalias on olnud ka kõige raskemini ligipääsetavamad, vahendab CNN.

Eile varahommikul Itaalia keskosa raputanud maavärinast põhjustatud purustused jätsid kodutuks üle 1000 inimese, hukkunute arv jõudis täna hommikuks 247ni ja paljud inimesed on veel kadunud.

Osasse õnnetuspaikadesse jõudis päästevarustus alles tunde hiljem või on alles sinna saabumas, sest laastatud linnadesse ja küladesse viivad teed on maavärina tõttu muutunud kasutuskõlbmatuks ja tabamuse saanud majapidamistele ei pääse masinatega läbimatute kitsaste tänavate tõttu lähedale.

Nii kasutasid kohalikud seni maavärinast puutumatuks jäänud traktoreid ja muud tehnikat, et inimesi rusude alt kätte saada.

Päästetöid raskendasid veel tugevad järeltõuked, mis kestsid täna hommikuni ja kuigi inimeste leidmiseks töötati kogu öö, valmistutakse hukkunute arvu tõusuks.

Amartrices tuletõrjuja poolt rusude alt välja tõmmatud kümnene Giorgia on CNNi sõnul üks eranditest, õnnelike pääsemislugusid leiab laastatud linnadest vähe. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles