Hollandi paremäärmuslased lubavad sulgeda mošeed ja keelata koraani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mošee Rotterdamis.
Mošee Rotterdamis. Foto: BART MAAT/AFP/Scanpix

Hollandi paremäärmusliku poliitiku Geert Wildersi erakond, mis juhib arvamusküsitlusi enne järgmise aasta parlamendivalimisi, ähvardab oma manifestis sulgeda mošeed ja keelata koraani.

«Kõik mošeed ja islamikoolid suletakse, koraan keelatakse,» seisab dokumendis, mis visandab Vabaduspartei (PVV) programmi 2017. aasta märtsis peetavate valimiste eel.

Eile Wildersi Twitteri kontole postitatud manifestis lubab partei anda islamiseerimisele riigis tagasikäigu ja nimetab rea sellekohaseid meetmeid, muu hulgas soovitakse sulgeda piirid, panna kinni asüülitaotlejate keskused, keelata, mitte lubada riiki islamimaadest pärit migrante ja keelata mosleminaistel kanda pearätte.

Euroopa rändekriisi toel on Wildersi PVV reiting möödunud koalitsioonierakondadest - Tööparteist ja peaminister Mark Rutte juhitavast Vabaduse ja Demokraatia Parteist.

Viimaste küsitluste kohaselt saaks Vabaduspartei 150-kohalises parlamendis praeguse 12 koha asemel 28.

Wilders on lubanud ka korraldada referendumi Hollandi EList lahkumise üle ning tema partei on tõotanud peatada igasuguse välisabi ning anda  politseile ja julgeolekujõududele rohkem raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles