Türgi politseimaja juures kärgatanud plahvatuses hukkus 11 politseinikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõjaväelased Cizres.
Türgi sõjaväelased Cizres. Foto: ILYAS AKENGIN/AFP/Scanpix

Türgi kaguosas Cizre politseimaja juures kärgatanud autopommi plahvatuses hukkus 11 korrakaitsjat ja veel 70 inimest sai vigastada, riigimeedia andmeil korraldasid rünnaku Kurdistani Töölispartei (PKK) mässulised.

Cizre asub Süüria põhjapiiri lähedal ja Loode-Iraagi lähistel. Rünnak tehti ajal, mil Türgi väed pommitavad kurdi võitlejate positsioone Süürias. Ankara teatel on kolmapäeval alanud operatsioon nii äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadistide kui kurdi võitlejate vastu.

Plahvatus tekitas Cizre märulipolitsei neljakorruselisele hoonele suuri purustusi, telepildist võis näha taevasse tõusmas musta suitsusammast. Neli vigastatut on kriitilises seisundis, ütles tervishoiuminister Recep Akdağ.

Tervishoiuministeeriumi andmeil on sündmuspaigale saadetud 12 kiirabibrigaadi ja kaks helikopterit.

Telepildilt võis näha, et hoone on plahvatuses täielikult kokku varisenud, sellest järel vaid üksikud seinad. Tõsiselt said kannatada ka ümberkaudsed hooned ja mõned süttisid põlema.

Anadolu andmetel plahvatas pomm politseihoone kontrollpunktist 50 meetri kaugusel.

Plahvatuse korraldamises süüdistatakse PKK-d ning julgeolekujõud on sulgenud provintsipealinnast Şırnakist Cizresse viiva maantee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles