Rahabossi ootab ees õigusemõistmine Mehhikos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina-Mehhiko päritolu ärimees, kes viibib 2007. aastast alates USAs vanglas, võidakse välja saata Mehhikosse, kus ta tõenäoliselt tapetakse, vahendab Reuters.

Zhenli Ye Goni vahistamine 2007. aastal USAs ja tema kodust leitud 205 miljonit dollarit (182 miljonit eurot) said tollal palju meediakajastust. Goni arreteerimisele järgnes rahvusvaheline rahapesuskandaal. Uuriti Briti hiidpanka HSBCd ja Vegas Sands Corp. kasiinoettevõtet Las Vegases.

Goni süüdistati oma nüüdseks mittetegutseva ravimifirma Unimed Pharm Chemi kaudu USAsse kemikaalide importimises ja nendest metamfetamiini tootmises.

Kohtuasi mehe vastu kukkus kokku 2009. aastal, kui põhitunnistaja oma ütluse tagasi võttis või tunnistama keeldus- see pole siiani selge.

Sellest saadik on Gon USAs Virginia osariigis vangistatud olnud, sest Mehhiko valitsus nõuab ta väljasaatmist. Mehhikos ootaks meest ees süüdistused narkokaubanduses ja rahapesus.

Gon aga väidab, et Mehhikosse naastes ta tõenäoliselt tapetaks. Selle kuu alguses tegigi USA lõpliku otsuse 53-aastase Goni Mehhikole välja anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles