Politsei hoidis Prahas ära Merkeli tapmiskatse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel eile Prahas koos Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotkaga.
Angela Merkel eile Prahas koos Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotkaga. Foto: David W Cerny/Reuters/Scanpix

Tšehhi politsei arreteeris mehe, kes sõitis eile sisse riiki külastava Saksa Liitvabariigi kantsleri Angela Merkeli autokolonni, vahendab Deutche Welle.

Uurijate sõnul ei olnud Merkeli elu ohus ja ta jätkas riigivisiiti.

Merkel viibis eile pealinnas Prahas, et kohtuda Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotkaga. Kantsler oli sõitmas lennujaamast valitsuse hoone juurde, kui autokolonniga püüdis «liituda» musta Mercedes 4x4 roolis meesterahvas, ütles politsei pressiesindaja Jozef Bocan.

«Ta püüdis sõita üle tee ääres kolonni turvanud politseinikest,» ütles Bocan, lisades, et politseinikud olid sunnitud kahtlusaluse kinnipidamiseks kasutama tulirelvi.

Politseiametniku sõnul on mees nüüd kinni peetud.

«Teda süüdistatakse kuritöökatses, täpsemalt siis püüdes kasutada vägivalda ametiisiku vastu,» märkis ta.

Kahtlusalune ei allunud väidetavalt Merkeli autokonvoid turvanud politseinike käsklustele. Pärast seda kui ta sõitis tükkideks ühe teda takistada püüdnud politseiauto, ähvardasid julgeolekujõud avada mehe pihta tule. Seejärel andis ründaja ennast üles.

Politsei sõnul tegutses mees üksi ja polnud relvastatud. Kuid tema autost leitavate asjade hulgas oli esemeid, mida oleks saanud ründamiseks kasutada.

Meest on politsei poolt küsitletud, kuid veel pole selgunud, mis võis teda selleks teoks ajendada. Politsei ei avalikustanud ka mehe isikut, vahendas Bild.

Täna on Merkel Varssavis, kus ta peab kõnelusi nelja Kesk-Euroopa riigi liidritega migratsiooni ning Euroopa Liidu tuleviku üle pärast Suurbritannia lahkumist.

Merkel kohtub Poola, Ungari, Tšehhi ja Slovakkia peaministriga enne ELi septembrikuist tippkohtumist, mis peetakse juba ilma Suurbritanniata.

Kesk-Euroopa riigid on suhtunud kriitiliselt paljudesse ELi sammudesse ja on muu hulgas vastu põgenikekvootidele, mis kohustab neid soovitust rohkem migrante vastu võtma.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles