Moskva: USA peaks Minski lepete täitmiseks töötama oma «klientidega» (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskides mehed soomukitel ja soomustransportööridel. Illustreeriv foto.
Maskides mehed soomukitel ja soomustransportööridel. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

USA peaks töötama Minski lepete täitmiseks oma «klientidega» ning mitte omistama Moskvale olematuid kavatsusi Ukraina suhtes, teatas Vene välisministeerium reedel.

Vene relvajõud alustasid neljapäeval Lõuna-, Lääne- ja Kesksõjaväeringkonnas ootamatut lahinguvalmiduse kontrolli, mis kestab 31. augustini. Suurõppusel osalevad ka Põhjalaevastik, õhujõud ja õhudessantväed.

«Nad jätkavad meile fantastiliste, olematute kavatsuste omistamist Ukraina suhtes. USA üritab luua probleemi Vene relvajõudude ootamatust lahinguvalmiduse kontrollist ajal, mil Kiievi käitumine on muutumas üha ärevust tekitavamaks,» teatas Vene välisametkonna infoosakond kommentaaris.

Vene ministeeriumi hinnangul peaksid Ühendriigid keskenduma tööle oma «klientidega» Minski lepete täitmiseks.

USA kaitseministeerium väljendas neljapäeval muret samal päeval alanud Vene relvajõudude äkkõppuse üle.

«Me nägime teateid, et Vene sõjaväelased alustasid äkkõppusi. Arvestame, et Venemaa täidab oma relvastuskontrolli ja usaldusmeetmete lepingutest tulenevaid lubadusi ja kohustusi, et anda naabritele kohased tagatised ja läbipaistvuse selles, mis puudutab selle tegevuse haaret ja iseloomu,» ütles Ühendriikide kaitseametkonna esindaja Michelle Baldanza neljapäeval Interfaxile.

Baldanza märkis lisaks, et «me teame samuti, Venemaa kasutas õppusi relvastuse Ukrainasse toimetamise varjamiseks.»

«Oleme mitu korda kutsunud Venemaad üles astuma samme pinge leevendamiseks selles piirkonnas, sealhulgas täieliku ja konstruktiivse osalemisega Minski lepete täitmise läbirääkimistel,» sõnas ta kokkuvõtteks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles