Jeemeni piirirüleses rünnakus hukkus saudi laps (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi sõdurid Najranis
Saudi sõdurid Najranis Foto: SCANPIX

Jeemenist tulistatud rakett tabas Saudi Araabia Najrani piirkonnas maja, milles sai surma kolmeaastane poiss ja haavata tema üheksa-aastane vend.

Iraani toetatavad Jeemeni mässulised on viimastel päevadel intensiivistanud piiriüleseid rünnakuid. Reedel oli Jeemenist tulistatud rakett tabanud Najranis elektrijaama. Saudi taristurajatised olid kuid kestnud rünnakutes seni üldiselt puutumata jäänud.

Rünnakud on sagenenud sestsaadik, kui augusti algul katkesid ÜRO vahendatud rahukõnelused huthidest šiiamässuliste ja Jeemeni rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse vahel, mida toetab sõjaliselt saudide juhitav Araabia koalitsioon.

Najranis on alates 16. augustist, mil ainsas rünnakus sai surma seitse inimest, hukkunud ühtekokku kümme.

Rahukõneluste kokkuvarisemise järel on oma õhurünnakuid Jeemenis hoogustanud ka Araabia koalitsioon, mis sekkus konflikti mullu mais, et toetada president Abedrabbo Mansour Hadi, kui huthi mässulised olid hõivanud suure osa Jeemenist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles