Süüria relvajõud võtsid Daraya enda kontrolli alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõdurid Daraya linnas
Süüria sõdurid Daraya linnas Foto: SCANPIX

Süüria valitsusväed võtsid laupäeval tagasi oma kontrolli alla pealinna Damaskuse lähedal asuva Daraya linna, režiimivägede neli aastat kestnud piiramise järel evakueeriti linnast mässulised ja tsiviilisikud, teatasid sõjaväeallikad.

«Süüria relvajõud sisenesid Darayasse ja kontrollivad seda täielikult. Seal ei ole enam ainsatki relvastatud isikut,» teatasid anonüümsust palunud allikad mässulistele viidates.

Varem oli esimene sadadest mässulistest ja nende peredest koosnev rühm Darayast opositsiooni käes olevatele aladele jõudnud, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Daraya oli üks esimesi linnu, mis viie aasta eest režiimi vastu üles tõusis.

«Teine ja ühtlasi viimane mässuliste ja tsiviilisikute konvoi lahkus täna Darayast,» lausus Londonis baseeruva vabaühenduse juht Rami Abdel Rahman.

Evakueeritavate koguarv ei ole seni teada.

Ametlik uudisteagentuur SANA teatas, et 4000 tsiviilisikut suunatakse vastuvõtukeskustesse ja vähemalt 700 mässulist eskorditakse opositsiooni käes olevasse Idlibi linna riigi loodeosas.

Vähemalt viis bussi võitlejate ja nende peredega on Idlibisse jõudnud, märkis vaatluskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles