Saksamaa ootab tänavu 300 000 migranti (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migratsioonivastane meeleavaldus Saksamaal.
Migratsioonivastane meeleavaldus Saksamaal. Foto: SIPA/Scanpix

Sel aastal oodatakse Sakamaale kuni 300 000 migrandi saabumist, teatas riigi ametliku migratsiooni- ja põgenikeameti juht Frank-Jürgen Weise.

Kui saabujaid oleks rohkem, tuleks tema ametkonnal nendega tegelemisega probleeme, tunnistas Weise. Samas väljendas ta kindlust, et arv on selline, nagu prognoositud.

Mullu jõudis Saksamaale rohkem kui miljon migranti Lähis-Idast, Afganistanist ja Aafrikast. Selle aasta esimese kuue kuuga taotles siseministeeriumi andmeil varjupaika 390 000 inimest, kuid puudub selge pilt selles osas, paljud neist saabusid eelmisel aastal.

Weise ütles, et riik proovib saada tööturule niipalju saabujaid kui võimalik. Ta rõhutas siiski, integreerumine kohalikku ühiskonda on pikaaegne ja kulukas protsess.

Sel kuul avaldatud arvamusuuring näitas, et veidi üle poole sakslastest peavad kantsler Angela Merkeli migratsioonipoliitikat halvaks.  

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles