145-aastane Indoneesia mees tahab lihtsalt surra (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mbah Gotho.
Mbah Gotho. Foto: Kuvatõmmis videost

Maailma väidetavalt kõige vanem inimene elab Indoneesias – tema nimeks on Mbah Gotho ning kui uskuda tema isikudokumente, sündis ta aastal 1870 ning on 145 aastat vana.

Gotho räägib, et hakkas surmaks valmistuma juba aastal 1992 ning lasi tellida isegi oma hauakivi. Mida aga ei saabunud, oli surm. Mees on nüüdseks elanud kauem kui kõik tema kümme õde-venda, neli naist ja ka oma lapsed. Viimane abikaasa heitis hinge aastal 1988.

«Tahan lihtsalt surra,» kõneles Gotho kohalikule meediale. Viimased kolm kuud on mees muutunud siiski tunduvalt nõrgemaks, teda tuleb vannitada ja lusikaga toita. Indoneesia ametivõimud kinnitasid, et tema dokumentidel olev sünniaeg on õige – 31. detsember 1870.

Kui andmed saavad ametliku kinnituse, tähendaks see, et Gotho on 23 aastat vanem kui eelmine rekordiomanik, 122-aastaselt surnud prantslanna Jeanne Calment. Kui aga iseseisev uurimine väiteid ei tõesta, siis indoneeslane endale tiitlit ei saa.

Jaava saarelt pärit mees ütleb, et veedab aega peamiselt raadiot kuulates, sest televiisori jaoks on silmad juba kehvavõitu. «Saladus on lihtsalt kannatlikkuses,» on ta vastanud oma pika ea retsepti kohta.  

Vaata väidetavalt maailma vanimat inimest allpoolasuvast videost. 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles