Trump: hakkan esimesel tööpäeval immigrante välja saatma (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Iowas kõne pidamas.
Donald Trump Iowas kõne pidamas. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide vabariikliku erakonna presidendikandidaat, miljardär Donald Trump andis lubaduse – peaks ta osutuma valituks, asub ta jalamaid kohe esimesel päeval illegaalseid immigrante riigist välja toimetama.

«Esimesel päeval hakkan ma kindla käega eemaldama siit riigist kriminaalseid ebaseaduslikke immigrante – sealhulgas sajad tuhanded kuritegelikud illegaalid, kes pääsesid Clintoni ja Obama võimu ajal meie kogukondadesse,» kõneles Trump Iowas.

Trump jätkas oma varasemate lubaduste kordamisega. «Ma ehitan vägeva piirimüüri, kehtestan üleriigilise e-identifitseerimise, takistan illegaalsetel immigrantidel pääsemast ligi sotsiaalsüsteemile ja hüvedele ning arendan jälgimissüsteemi, mis kindlustaks – kelle viisakehtivus on läbi, viiakse kiiresti välja,» loetles Trump. «Hääl Trumpile on hääl seaduste rahva poolt, hääl Clintonile on hääl avatud piiridele,» lisas ta.

Samuti pöördus Trump riigi mustanahaliste poole, lubades aidata leida neil tööd. «Iga kord, kui mõni afroameeriklasest kodanik – ükskõik mis kodanik – kaotab töö illegaalsele immigrandile, rikutakse üdini Ameerika kodaniku õigusi,» väitis miljardär.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles