Vene õhudessantväelased saabusid Krimmi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Vene õhudessantvägede õhuründebrigaadi ning Kaspia flotilli merejalaväebrigaadi sõdurid paigutati neljapäeval alanud suurõppuse käigus Krimmi ja Krasnodari kraisse, teatas Vene kaitseministeerium.

«Volgogradi oblastis paiknev õhudessantvägede väegrupeering läbis kombineeritud meetodil 1200-kilomeetrise rännaku ja jõudis Opuki väljaõppekeskusesse (Krimmis), kus nad alustasid inseneriobjektide püstitamist, uue asukoha kaitsmise korraldamist ning valmistumist lahingväljaõppe ülesannete täitmiseks,» teatas Vene kaitseametkonna infoosakond avalduses.

Kaspia flotilli merejalaväebrigaad paigutati osana ootamatust lahinguvalmiduse kontrollist jalgsi ja rongi abil läbitud mitmekilomeetrise rännaku järel Rajevski polügoonile Krasnodari krais.

«Tundmatutele väljaõppeobjektidele marssides harjutasid õhudessantvägede ning merejalaväebrigaadi üksused personali, sõjatehnika ja varustuse laadimist praamidele ning raudteeplatvormidele Novorossiiskis ja Kertšis,» teatas ministeerium.

Õppuse stsenaariumi kohaselt ootab üksusi uutes baasides ees lahingülesannete täitmine, lisati teates.

Vene relvajõud alustasid neljapäeval Lõuna-, Lääne- ja Kesksõjaväeringkonnas ootamatut lahinguvalmiduse kontrolli, mis kestab 31. augustini. Suurõppusel osalevad ka Põhjalaevastik, õhujõud ja õhudessantväed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles