Riigiduuma soovitab avada välismaal vene koole ja teatreid (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Nikonov.
Vjatšeslav Nikonov. Foto: Sputnik/Scanpix

Vene riigiduuma SRÜ, Euraasia integratsiooni ja kaasmaalaste komisjon kannustab täitevvõime välismaal elavaid kaasmaalasi rohkem toetama.

«Seni on pingutused olnud ebapiisavad. Meie arvates peaks riik toetama Rossotrudnitšestvod (välismaal elavate kaasmaalaste ja rahvusvahelise humanitaarkoostöö riiklikku ametit) mitu korda rohkem, et ehitada vene koole ja avada vene teatreid,» kõneles komisjoni esimees Leonid Slutski pühapäeval Moskvas alanud esimesel ülemaailmsel konverentsil «Ühtsus Venemaaga».

Tema sõnul tuleb luua kaasmaalastele kõik võimalused, et nad saaksid välismaal oma lastele vene keelt õpetada. Konverentsist võtavad osa 96 riigi venelased, ettevõtmist korraldab Vene Maailma Fond.

Üritusel esinenud maailmafondi tegevjuhi ja riigiduuma hariduskomisjoni esimehe Vjatšeslav Nikonovi sõnul avaldatakse Venemaale praegu tugevamat survet kui Nõukogude Liidule külma sõja ajal.

«Mitmes mõttes on olukord praegu halvem kui toona. Külma sõja ajal ei olnud NATOl kvartaleid Eestis, Lätis ja Leedus ning Poolas, Rumeenias ja Bulgaarias,» ütles Nikonov.

«Külma sõja ajal ei olnud sanktsioone Nõukogude Kommunistliku Partei liikmetele ega poliitbüroo liikmetele isiklikult. Aga nüüd on niisugused isiklikud sanktsioonid,» sõnas ta.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles